.
آشنایی مدیران غیرمالی با مفاهیم حسابداری صنعتی

دوره حسابداری صنعتی


دوره آشنایی مدیران غیر مالی با حسابداری صنعتی مدیریت از آن دست مشاغلی است که برای موفقیت در باید به قسمت های مختلف حوزه ای که در آن فعالیت می کنید، آشنایی و تسلط نسبی داشته باید. یکی از این موارد به حسابداری صنعتی مربوط می شود. فردی که در حوزه صنعت به عنوان یک مدیر مشغول به کار است، شاید نیازی به تخصص در زمینه امور مالی و حسابداری نداشته باشد، زیرا کار او چیز دیگری است. اما در دنیای امروز بسیاری از کارها با هم ارتباط دارند و تنها با اکتفا به یک تخصص نمی توان انتظار موفقیت شغلی یا پیشرفت قابل...

توضیحات بیشتر...

توضیحات

دوره آشنایی مدیران غیر مالی با حسابداری صنعتی

مدیریت از آن دست مشاغلی است که برای موفقیت در باید به قسمت های مختلف حوزه ای که در آن فعالیت می کنید، آشنایی و تسلط نسبی داشته باید. یکی از این موارد به حسابداری صنعتی مربوط می شود. فردی که در حوزه صنعت به عنوان یک مدیر مشغول به کار است، شاید نیازی به تخصص در زمینه امور مالی و حسابداری نداشته باشد، زیرا کار او چیز دیگری است. اما در دنیای امروز بسیاری از کارها با هم ارتباط دارند و تنها با اکتفا به یک تخصص نمی توان انتظار موفقیت شغلی یا پیشرفت قابل توجهی در حوزه فعالیت خود داشت.

در همین راستا مرکز توسعه آموزش مجازی پارس ، دوره آشنایی مدیران غیر مالی با حسابداری صنعتی را طراحی و ارائه کرده است. شرکت در این دوره برای مدیران و همه افراد علاقمند به گسترش دانش خود در حوزه حسابداری صنعتی مفید است. با آموزش آشنایی مدیران غیر مالی با حسابداری صنعتی به دانش مورد استفاده در حسابداری صنعتی آشنا شده و می توانید به عنوان یک فرد توانمند در صنعت فعایلت داشته باشید. مدیر یا کارمندی که به جنبه های مختلف موجود در صنعتی که در آنها فعالیت می کند، آشنا باشد مسلما می تواند عملکرد بهتری داشته و به شکل موثرتری به یک سازمان یا شرکت در رسیدن به اهداف خود کمک کند.

 

دوره آشنایی مدیران غیر مالی با حسابداری صنعتی چیست؟

این دوره همانطور که از نامش پیداست برای مدیران و افرادی طراحی شده است که دانشی در امور مالی ندارند، اما به دلیل فعالیت و یا علاقه در صنعت می خواهد با حسابداری صنعتی نیز آشنا شوند. دوره آشنایی مدیران مالی با حسابداری صنعتی، دوره ای است که شما را با مفاهیم مربوط به این نوع حسابداری آشنا می کند. برخی از موضوعاتی که در این دوره آن را آموزش خواهید دید شامل موارد زیر است:

  • تعاریف حسابداری صنعتی
  • عوامل تشکیل دهنده بهای تمام شده محصولات و خدمات
  • شیوه های قیمت گذاری کالای مصرفی و فروخته شده
  • مراکز هزینه و شیوه های تسهیم هزینه در دوایر مختلف
  • بررسی حساب عملکرد
  • بررسی انواع هزینه و جایگاه آن در سود و زیان
  • بهای تمام شده به روش مرحله ای و صدور اسناد حسابداری
  • بررسی بهای تمام شده به روش مستقیم و مقایسه با بهای تمام شده سنتی
  • هزینه های جذب نشده و روش های شناسایی آن
  • استهلاک و نقش آن در بهای تمام شده محصولات و خدمات
  • قیمت گذاری به روش استاندارد و صدور اسناد اصلاحی انحرافات
  •   بهای تمام شده بر مبنای سفارش کار

حسابداری صنعتی چیست؟

حسابداری صنعتی یکی از شاخه ‌های حسابداری است، که وظیفه محاسبه بهای تمام شده محصولات را بر عهده دارد. از جمله کاربرد ‌های این نوع حسابداری می شود به ارزیابی در جهت ساخت کالاها با هدف کاهش هزینه‌ ها و کنترل موجودی و تصمیم گیری دقیق در نحوه قیمت گذاری کالاها اشاره کرد. پیش بینی و برآورد هزینه ‌های تولید جز موارد اساسی و حیاتی یک صنعت تولیدی در عرصه تولید و پیشرفت آن صنعت محسوب می شود. یک شرکت تولید برای موفقیت و رسیدن به اهداف خود، باید آمار درست و دقیقی در مورد کنترل هزینه ‌ها از بهای مواد اولیه خود داشته باشد، تا به کمک آن بتواند تسلط بیشتری در تعیین قیمت منطقی و معقولانه کالا ‌ها پیدا کند. علاوه بر این با ارزیابی بهای تمام شده مواد اولیه تصمیم‌ های معقولانه و دقیق تری در مورد تولید اتخاذ کند.

به نظر عده ای حسابداری صنعتی یکی از سخت ترین و در عین حال جذاب ‌ترین انواع حسابداری است. حسابداری صنعتی یا حسابداری بهای تمام شده رشته ای از حسابداری مدیریت است که به تنظیم بودجه و تعیین هزینه‌ های استاندارد، هزینه ‌های واقعی عملیات، هزینه مراحل تولید، دوایر یا محصولات، تجزیه انحرافات و تعیین سودآوری یا مصرف وجوه اجتماعی مربوط می ‌شود. برای رسیدن به این اهداف، حساب ‌ها طبقه بندی، ثبت، تجزیه، تحلیل و تفسیر می شوند تا ارتباط هر هزینه با مراحل تولید و توزیع کالا و خدمات مشخص شود. حسابداری صنعتی همان طور که از اسم آن هم مشخص است در ارتباط با صنعت و موسسات تولیدی کاربرد دارد. به همین دلیل این نوع از حسابداری بسیار مورد توجه مدیریت است. به طور کلی مهمترین وظایف حسابداری صنعتی شامل موارد زیر است:

•    برنامه ریزی و اجرای برنامه ها و بودجه های سازمان
•    جمع آوری، طبقه بندی و گزارش دهی اطلاعات به مدیریت 
•    برنامه ریزی و اجرای قوانین برای بهبود وضعیت و کاهش هزینه ها 
•    تعیین ارزش موجودی ها برای هزینه یابی و تعیین قیمت 
•    تعیین هزینه ها و میزان سود به دست آمده

دوره آشنایی مدیران غیر مالی با حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی با چه روش هایی انجام می شود؟

شرکت های یا کارخانه ‌های تولیدی به علت نوع فعالیت و نوع فروش محصولات، به مدیریت بهای تمام شده تولیدات خود نیاز دارند. برای این کار به اطلاعات بسیار دقیق نیاز است، چرا که محصول نهایی از ترکیب مواد و هزینه‌ های تبدیل تولید می شود که همان دستمزد نیروی کار مستقیم و هزینه‌ های سربار است. به همین دلیل مدیران توجه ویژه ای به اقلام تشکیل دهنده بهای تمام شده دارند و از طرفی تلاش می کنند تا با استفاده از روش‌ های مختلف و حساب ‌های کنترلی در هر زمان که نیاز باشد در کمترین فرصت اطلاعات مربوط به بهای تمام شده محصولات را در اختیار بگیرد. این کار از وظایف اصلی حسابداران است که با استفاده از روش‌ های مختلف آن را انجام می دهند. در مورد حسابداری صنعتی ، این نوع حسابداری به روش‌ های مختلف انجام می شود که برخی از آنها عبارتند از :

هزینه یابی جذبی: همه هزینه ‌های تولیدی از مواد و دستمزد مستقیم و سربار متغیر ساخت گرفته تا سربار ثابت ساخت،‌ در بهای تمام شده موجودی کالای در جریان ساخت لحاظ می شود.

هزینه یابی برآوردی یا تخمینی:  به هزینه ای گفته می شود که برای یک قرارداد یا تصمیم خاص پیش بینی شده و به عبارتی مخارجی است که قبل از فروش به وجود می آید.

هزینه یابی سفارش کار: مجموعه ای از قواعد و روش‌ هایی است که برای جمع آوری، تشخیص، ثبت و تخصیص هزینه‌ های تولید و جداسازی سفارش‌ ها در فرآیند تولید از نقطه شروع تا خاتمه عملیات تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش هزینه ‌های تولید هر سفارش به طور مجزا از سایر سفارش ‌ها جمع آوری و ثبت می ‌شود. اسناد و مدارک مورد نیاز در این روش، برگ درخواست مواد از انبار، کارت ساعت کار، برگه ساعات کارکرد کارگران و کارت سفارش کار است.

هزینه یابی مراحل تولید یا مرحله ای: بعضی از کارخانه های تولیدی زمانی که محصولات شان به صورت انبوه و یکسان تولید می‌ شود از روش‌ های هزینه یابی مرحله ای استفاده می کنند. کارخانجات نساجی، مواد شیمیایی، صنایع نفت، کفش و موارد مشابه نمونه‌ های این نوع کارخانه ها محسوب می شوند.

هزینه یابی مستقیم یا متغیر: آن دسته از هزینه‌ های ساخت که برای محصولات در نظر گرفته می شود و مستقیما با حجم تولید تغییر کم یا زیاد می شود. در روش هزینه یابی مستقیم، دستمزد مستقیم سربار ساخت جزء یکی از هزینه‌ های متغیر تولیدی در نظر گرفته می شود. این هزینه در حساب کالای در جریان ساخت و در بهای تمام شده موجودی های آخر دوره یا همان صورت حساب سود و زیان لحاظ می شود.

هزینه یابی استاندارد: هزینه یابی استاندارد نتیجه کاربرد کنترل بودجه ‌ای است. در کنترل بودجه ای نتایج واقعی عملیات یک دایره با نتایج برنامه ریزی شده مقایسه می شود. اما در هزینه یابی استاندارد نتایج واقعی تولید و فروش یک محصول را با نتایج برنامه ریزی شده آن اندازه گیری می کنند. در روش هزینه یابی استاندارد، قیمت تمام شده پیش بینی می شود و پس از آن عملکرد واقعی با آن مقایسه شده و علل این مغایرت مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

هدف از حسابداری صنعتی چیست؟

یکی از اهداف حسابداری صنعتی جداسازی درآمد و هزینه است تا با کمک آن سود و زیان ناشی محاسبه شود. هدف حسابداری صنعتی کاهش هزینه‌ ها است و این کار را با تجزیه و تحلیل عناصر تشکیل دهنده یک محصول و اطلاعات دقیقی که از هزینه‌ های هر مرحله از تولید یک محصول بدست می آید تعیین می شود. بنابراین در صورتی که کالایی هنوز در خط تولید قرار نگرفته باشد، آنالیز تحلیلی خط تولید، مقایسه روند فعالیت و تمامی محاسبات حسابداری آن در قسمت ‌های مختلف قابل محاسبه است. در نهایت امکان گزارش گیری سود و زیان را به تفکیک هر محصول فراهم می‌ سازد که بر استراتژی تولید، نحوه برنامه ریزی و سیاست گذاری سازمان تاثیرگذار است.

حسابداری علم و مهارتی است که برای نظم و ترتیب دادن به اعداد، ارقام و داده ‌ها از آن استفاده می شود. این اعداد و داده ها نشان دهنده ارزش فیزیکی هستند و به همین دلیل دقت در آنها اهمیت زیادی دارد. به این دلیل از حسابداری استفاده می شود تا مقدار دارایی یا سرمایه که به شکل های مختلف وجود دارند اندازه گیری شوند . این اندازه گیری می تواند در یک دوره مشخص باشد که نشان می دهد در یک بازه خاص یک شرکت چقدر سود یا ضرر داشته است و میزان بدهی و طلب او چقدر است . هر یک از این اطلاعات در صورتی که دقیق و صحیح نباشد می تواند صدمات جبران ناپذیری به یک شرکت تولید وارد کند. به همین دلیل وجود حسابداری صنعتی اهمیت زیادی دارد و هدف آن کمک به کنترل هزینه ها و شناسایی جریان سود و زیان همه جانبه تولید است.

چرا مرکز آموزش مجازی پارس را انتخاب کنید؟

زمانی که موضوع آموزش مطرح می شود، کیفیت آموزش ارائه شده بسیار اهمیت دارد. کیفیت سطح بالای آموزش در هر زمینه ای که باشد باعث می شود تا دانش پذیر زمان و هزینه خود را بیهوده تلف نکند و پس از پایان آموزش مورد نظر به یک فرد با دانش و توانا در حوزه تخصصی خود تبدیل شود. این موضوع از جمله مزایای دوره های مرکز توسعه آموزش مجازی پارس است. از دیگر مزایای دوره های این موسسه اعتبار مدرک آن است. دانش پذیران پس از اینکه دوره مورد نظر خود را با موفقیت پشت سر گذاشتند، مدرک دوره آشنایی مدیران غیر مالی با حسابداری صنعتی معتبر دریافت می کنند. به دلیل اعتبار این مرکز گواهینامه آشنایی مدیران غیر مالی با حسابداری صنعتی را می توانید به عنوان یک امتیاز مثبت برای مشغول به کار شدن در حوزه حسابداری استفاده کنید.

برگزارکننده: مرکز آموزش مجازی پارس
ثبت نام و افزودن گواهینامه ها

سرفصل بسته ی آموزشی

به دلیل تطابق با دانش به روز و مورد تایید استانداردهای جهانی، امکان بروز رسانی و تغییر سرفصل ها وجود دارد.

فصل اول   

  • مفاهیم نظری حسابداری  
  • صورت‌های مالی   
  • اجزاي‌ صورت‌های‌ مالي‌   
  • مفاهیم حسابداری    
  • الف) مفروضات حسابداری  
  • ب) اصول حسابداری   
  • ج) اصول یا میثاق های محدود کننده   
  • ارائه‌ مطلوب‌ و رعايت‌ استانداردهاي‌ حسابداري‌   
  • خصوصیات کیفی محتوای اطلاعات مالی   
  • خصوصیات کیفی مربوط به محتوای اطلاعات    
  • خصوصیات‌ کیفی‌ مرتبط‌ با چگونگی ارائـه‌ اطلاعات‌    
  • اصطلاحات حسابداری    
  • صورت حساب سرمایه:    
  • اثر رویداد مالی روی حسابها:   
  • ماهیت حسابها:   
  • انواع موسسات اقتصادی   
  • انواع  شاخه های حسابداری  
  • حسابداري صنعتي   
  • حسابداري مالي   
  • حسابداري دولتي   
  • حسابداري مديريت    
  • حسابداري منابع انساني   
  • حسابداری سیستمها   
  • حسابداری موسسات غیر انتفاعی  
  • حسابداری اجتماعی    
  • استفاده کنندگان اطلاعات حسابداری   
  • استفاده كنندگان درون سازمانی :  
  • استفاده كنندگان برون سازمانی :    
  • دوره مالی:    
  • چرخه حسابداری (Accounting  cycle)    
  • محاسبه سود یا زیان خالص:    
  • روش کلی بستن حساب :    
  • ثبت و گزارش حساب ها    
  • عملیات حسابداری در موسسات بازرگانی‌    
  • حسابداری در بانک    
  • اصلاح حساب ها    

فصل دوم    

  • حسابداری و انواع آن    
  • آشنایی با حسابداری    
  • وظایف حسابداران    
  • حسابدار سرپرست    
  • آشنایی با دفترداری    
  • شباهت و تفاوت حسابداری و دفترداری   
  • اصول حسابداری   
  • حسابداری مالی(عمومی)   
  • هزینه یابی برمبنای فعالیت    
  • ارزیابی متوازن    
  • حسابداري مالياتي    
  • هدف وصول ماليات    
  • نرخ تصاعدي ماليات    
  • قراين مالياتي    
  • حسابداری دولتی    
  • آشنایی با اصول و موازین حسابداری دولتی    
  • حسابداری اجتماعی    
  • حسابرسی    
  • انواع حسابرسی از نظر تابعیت سازمانی:    

فصل سوم    

  • آشنایی با حسابداری برای مدیران غیر مالی    
  • معرفی حسابداری مدیریت    
  • تاریخچه حسابداری مدیریت    
  • مباحث اصلی حسابداری مدیریت    
  • نقش حسابداری مدیریت در کسب اهداف سازمانی    
  • محدوده‌های حسابداری مدیریت   
  • هدف حسابداری مدیریت‌ـ مثلث استراتژیک    
  • طبیعت حسابداری مدیریت   
  • هزینه یابی برمبنای فعالیت در حسابداری   
  • ارزیابی متوازن در حسابداری    
  • ارزش افزوده اقتصادی    

فصل چهارم   

  • محاسبه ثبت و تفکیک حسابداری صنعتی    
  • آشنایی با حسابداری صنعتی و مفهوم آن  
  • آشنایی با هدف های حسابداری صنعتی    
  • آشنایی با اختلاف بین حسابداری صنعتی و حسابداری مالی    
  • ترسیم نمودار سازمانی در جهت وظایف و مسئولیت‌های مدیران در واحدهای اقتصادی   
  • آشنایی با نمودار سازمانی و روابط درون سازمانی   
  • شناسایی اصول ترسیم نمودار سازمانی   
  • محاسبه قیمت تمام شده   
  • آشنایی با کالا و انواع آن   
  • عملیات تولیدی و قیمت تمام شده کالا   
  • آشنایی با عوامل تشکیل دهنده کالا    
  • هزینه، هزینه یابی و طبقه بندی هزینه‌ها   
  • هزینه و تفاوت آن با مخارج و زیانها  
  • هزینه‌یابی و علت نیاز به آن   
  • طبقه بندی هزینه بر حسب عوامل هزینه    
  • طبقه بندی هزینه بر حسب فعالیت    
  • طبقه بندی در ارتباط با سایر هزینه‌ها    
  • روش محاسبه قیمت تمام شده و فروش محصول    
  • روش‌های تعیین قیمت:    
  • روش حد بالا و پایین:    
  • نقطه سر به سر:    
  • روشهای گوناگون قیمت گذاری کالا    
  • هزینه های جذب نشده در تولید    
  • روش هزینه یابی سفارش کار :    

فصل پنجم    

  • تسهیم هزینه‌ها بر حسب مراکز هزینه    
  • آشنایی با مراکز هزینه و انواع آن    
  • آشنایی با مفهوم تسهیم هزینه و مبانی آن    
  • تسهیم اولیه سربار    
  • تسهیم ثانویه    
  • روشهای تسهیم ثانویه    
  • گروههای هزینه سربار در حسابداری صنعتی    
  • روش حسابداری سربار و جذب سربار در حسابها    
  • اضافه یا کسر جذب سربار    
  • تنظیم هزینه‌های حسابداری صنعتی و فرم‌های مربوطه    
  • آشنایی با سیستم‌های هزینه یابی    
  • - هزینه یابی واقعی    
  • - هزینه یابی استاندارد    
  • - هزینه یابی مستقیم و نهایی    
  • اصول گرد اوری هزینه ها    
  • هزینه یابی سفارش کار    
  • هزینه یابی مرحله ای    
  • اصول محاسبه هزینه یابی سفارشات    
  • شناسایی اصول محاسبه حسابدرای مواد    
  • آشنایی با هزینه‌های دستمزد و تعریف ثبت مربوط به آن    
  • اصول محاسبه و پرداخت دستمزد تشویقی    
  • حسابداری سربار کارخانه    
  • نحوه جمع آوری هزینه های عمومی در سرفصل های مناسب    
  • شناسایی اصول محاسبه هزینه ها به روش سفارش کار    

فصل ششم    

  • محاسبه حسابداری پیمانی   
  • آشنایی با حسابداری پیمانکاری   
  • آشنایی با قیمت تمام شده پیمان‌ها   
  • آشنایی با سود پیمانهای ناتمام   
  • شناسایی اصول محاسبه سود و زیان پیمانها    
  • بهای مواد و ماشین آلات به حساب پیمان   
  • - پیش بینی وسایل لازم برای زیانهای قابل پیش بینی   
  • ثبت و محاسبه حسابداری صنعتی استاندارد 
  • آشنایی با مفهوم استاندارد و موارد استفاده از آنها    
  • شناسایی اصول نحوه مختلف هزینه یابی استاندارد   
  • شناسایی اصول ثبت و محاسبه حسابداری صنعتی استاندارد    

فصل هفتم    

  • هزینه یابی مرحله ای   
  • سیستم هزینه یابی مرحله ای    
  • مقایسه هزینه یابی مرحله ای و سفارش کار   
  • مراحل تهیه گزارش هزینه تولید    
  • تهیه جدول مقداری تولید   
  • تهیه جدول معادل آحاد تکمیلی و محاسبه بهای تمام شده هر واحد  
  • تخصیص هزینه ها  
  • روش های میانگین و اولین صادره از اولین وارده (FIFO)   
  • مقایسه روش میانگین و روش FIFO    
  • روش FIFO و LIFO و شناسایی ویژه    
۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.